Wij stellen ons graag aan u voor

Maak kennis met SEEF

SEEF BV wordt gerund door twee ambitieuze ondernemers uit Breda: Ferdy de Smet en Seth Marijnissen. Zij richtten SEEF BV op met maar één doel voor ogen: het ontwikkelen en op de markt brengen van de meest betrouwbare chroom-6-methode, tegen een concurrerende prijs. Zij perfectioneerden de SEEF-methode in hun eigen R&D-laboratorium én in de praktijk met hun partners. Met hun gecombineerde achtergrond in de bouw- en scheikunde kunnen zij zich inmiddels chroom-6-specialisten noemen.

 

Wat SEEF biedt

Onze missie

”SEEF draagt bij aan een veilige werkomgeving door toegankelijke oplossingen te bieden voor het detecteren van gevaarlijke stoffen.”

Wat wil SEEF bereiken

Onze visie

”SEEF streeft met behulp van nieuwe ontwikkelingen naar betrouwbare, toegankelijke en betaalbare methodes om gevaarlijke stoffen op locatie te detecteren. Wij willen het werken met gevaarlijke stoffen in de toekomst en stukje veiliger maken.”

De reden dat de SEEF chroom-6 testmethode ontwikkeld heeft, komt voort uit de vraag vanuit de markt naar een snelle en vooral betrouwbare in-situ testmethode voor chroom-6. SEEF ambieerde de ontwikkeling van een methode die ten minste de betrouwbaarheid van een geaccrediteerd laboratorium evenaart en heeft deze doelstelling ruimschoots overschreden.

Er zijn verschillende methodes en testen op de markt verkrijgbaar om chroom-6 te meten in verflagen en coatings. Ook zijn er veel verschillen onderling ten aanzien van de prijs en de betrouwbaarheid. Bijvoorbeeld de XRF-methode waarbij er middels een handheld röntgenscanner eerst gemeten wordt of er chroom aanwezig is in de verflaag. Indien er chroom aanwezig is, wordt er aansluitend met een sneltest bepaald of er sprake is van een chroom-6 verbinding in de verf om vervolgens, bij twijfel óf vraag vanuit de opdrachtgever, een kwantitatieve analyse te doen in een laboratorium.

Ook worden de zogeheten ‘wattenstaaf sneltesten’ als een op zichzelf staande methode gebruikt voor de snelle detectie van chroom-6. Deze methode kent echter verschillende nadelen op het gebied van betrouwbaarheid en detectiegrens. Zo is de test gevoelig voor de aanwezigheid van reducerende stoffen waardoor vals-negatieve resultaten kunnen voorkomen. Ook foutief gebruik en een verkeerde interpretatie door de aanwezigheid van pigment in de verf kunnen tot een vals-positief resultaat leiden.

Als u voor SEEF kiest, dan kiest u voor de beste kwaliteit. Wij zijn het enige bedrijf die 100% betrouwbaar chroom-6 kunnen kwantificeren in zowel verf- als luchtmonsters.

Neem contact met ons op

Wil je meer informatie, of een kennismaking op locatie? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden.

Neem contact op